Diagnostyka laboratoryjna
- Badania podstawowe i biochemiczne
- Badania kału
- Pasożyty Krwi
- Markery odczynów zapalnych i chorób reumatologicznych
- Diagnostyka choroby wieńcowej i chorób serca
- Hematologia
- Serologia
- Diagnostyka chorób tarczycy
- Hormony płciowe i inne badania ginekologiczne
- Diagnostyka anemii
- Diagnostyka cukrzycy
- Diagnostyka osteoporozy i zaburzeń kostnych
- Inne hormony i metabolity
- Diagnostyka chorób nowotworowych
- Układ krzepnięcia
- Immunoglobuliny, składniki dopełniacza i inne enzymy
- Badania z moczu
- Infekcje
- Toksykologia - leki
- Toksykologia - narkotyki
- Toksykologia - alokohole i inne substancje
- Toksykologia - metabolity
- Toksykologia - metale
- Autoimmunologia
- Alergologia
- Ustalanie ojcostwa i diagnostyka chorób genetycznych met. PCR
- Inne
- Mikrobiologia
- Medycyna Przeciwstarzeniowa
Alergologia
- ISAC test
- ImuPro SCREEN + (44 alergeny) - panel alergia IgG-zależna, pokarmowa 50 alergenów wraz z dietą
- ImuPro BASIC (90 alergenów) - panel j.w z immunologicznym profilem doboru żywności 100 alergenów
- ImuPro COMPLETE (270 alergenów) - panel j.w z immunologicznym profilem doboru żywności 300 alergenów
- FoodScan IgG - na czczo ( 2 godz. po lekkim posiłku)
- FoodScan IgG 112 - na czczo ( 2 godz. po lekkim posiłku)
- FoodScan IgG,IgA 96 - na czczo ( 2 godz. po lekkim posiłku)
- FoodScan IgG,IgA 112 - na czczo ( 2 godz. po lekkim posiłku)
- IMMUNOdiagDIETA, 28 IgG
- IMMUNOdiagDIETA, 28 IgG4
- IMMUNOdiagDIETA, 44 IgG
- IMMUNOdiagDIETA, 44 IgG4
- IMMUNOdiagDIETA, 88 IgG
- IMMUNOdiagDIETA, 88 IgG4
- IMMUNOdiagDIETA, 280 IgG
- IMMUNOdiagDIETA, 280 IgG4
- IgE całkowite
- Eozynofilia, wymaz z nosa
- Eozynofilia, wymaz z gardła
- IgG1, podklasa
- IgG2, podklasa
- IgG3, podklasa
- IgG4, podklasa
- IgG 1-4 Zestaw podklas
- IgD – zespół hiper IgD (HIDS)
- Diaminooksydaza (DAO) aktywność - nietolerancja histaminy.
- Histamina - Oznaczenie poziomu histaminy może być przydatne w potwierdzeniu reakcji anafilaktycznych lub rozpoznaniu mastocytozy. TYLKO PON. I ŚR. WYMAGA WCZEŚNIEJSZEGO UMÓWIENIA SIĘ! TYLKO LAB ANTONIUKOWSKA!
Panele alergenów
- Panel alergenów - pediatryczny: orzech ziemny, białko i żółtko jaja, ziemniak, marchew,dorsz,jabłko,soja,mąka pszenna,mleko,pyłek brzozy,pyłek bylicy,Dermatophagoides pteronyssinus, Dermatophagoides farinae, naskórki: psa,kota,konia,Aspergillus fumigatus,Cladosporum herbarum,tymotka łąkowa.
- Panel alergenów pokarmowych: orzech ziemny,białko i zółtko jaja,ziemniak,marchew,dorsz,jabłko,soja,mąka pszenna,mleko,orzech laskowy,migdał,mąka żytnia,seler,pomidor,orzech włoski,kazeina,krewetka,brzoskwinia,sezam.
- Panel alergenów oddechowych: pyłek brzozy,pyłek olszyny szarej,pyłek leszczyny,pyłek dębu,tymotka łąkowa,pyłek bylicy,Dermatophagoides pteronyssinus,naskórek psa,naskórek kota,naskórek konia,Dermatophagoides farinae,Cladosporium herbarum,Penicillicum notatum,Aspergillus fumigatus,naskórki: świnki morskiej,chomika,królika,Altenaria tenius,pyłek żyta, pyłek babki lancetowatej.
- Panel alergenów -pediatryczny: trawy mix,brzoza,bylica,Dermatophagoides pter.,Dermatophagoides farinae,naskórki: kota, psa,konia,Cladosporium herbarum, Aspergillus fumigatus,Alternaria alternata,białko i żółtko jaja, mleko krowie, dorsz, mąka pszenna,ryz, soja, orzech ziemny i laskowy, alfa-laktoalbumina, beta-laktoalbumina, kazeina, marchew, ziemniak,jabłko, serum wołowiny,CCD
- Panel alergenów pokarmowych: białko i żółtko jaja,mleko krowie, drożdze, mąka żytnia i pszenna, ryż, soja,orzech ziemny i laskowy, migdały,jabłko,kiwi, morela,pomidor, marchew, ziemniak, seler,dorsz,krab, CCD.
- Panel alergenów oddechowych: tomka wonna,kupkówka pospolita,tymotka łakowa,żyto, olcha,brzoza,leszczyna,dąb,ambrozja bylicolistna,pyłek bylicy,babka lancetowata,Dermatophagoides pteronyssinus,Dermatophagoides farinae,nakórki:kota,psa,konia,Penicillicum notatum,Cladosporium herbarum,Aspergillus fumigatus,Alternaria alternata,CCD.
- Panel oddechowy ( 10 alergenów) : brzoza, bylica, trawy-mix, żyto, dermatophagoides pteronyssinus, dermatophagoides farinae, naskórka psa, nakórek kota, pióra-mix, pleśnie-mix.
- Panel pokarmowy III (10 alergenów): białko jaja kurzego, żółtko jaja kurzego, kazeina, soja, ryż, kakao, jabłko, marchew,mąka mix.
- Panel pokarmowy IV (10 alergenów): orzech ziemny, sezam, wieprzowina, kurczak, wołowina, dorsz, cytrusy-mix, seler, brzoswinia, pomidor.
- Panel drzew 5 (drzewa wczesne) – na czczo
- Panel drzew 6 ( drzewa późne) - na czczo
- Panel traw 3 - na czczo
- "Panel atopowy ( 30 alergenów) : mleko, alfa-laktoalbumina, beta-laktoglobulina, kazeina, białko jaja kurzego, żółtko jaja kurzego, dorsz, orzech ziemny, kakao, soja, jabłko, marchew, pomidor, mąka-mix (pszenna, żytnia, jęczmienna, owsiana), kurczak, cytrusy-mix (cytryna, limonka, pomarańcza, mandarynka), ryż, 6 traw-mix (tymotka łąkowa, kłosówka, kupkówka pospolita, rajgras angielski, wiechlina łąkowa, kostrzewa łąkowa), żyto, naskórek psa, nakórek kota, Cladosp.herbarum, Alternaria alternata, Aspergillus fumiogatus, D.pteronyssimus, D.farinae, leszczyna, brzoza, bylica, CCD"
- Panel oddechowy, alergeny domowe (10 alergenów): mix roztoczy (Der. pteronyssinus, Der. Farinae), Penicillim notatum, Cladosporium herbarum, Aspergillus fumigatus, Alternaria alternata, mix piór (kura, kaczka, gęś), karaluch, gołębie odchody, Candida albicans.
- Panel oddechowy, trawy, chwasty (10 alergenów): tomka wonna, kupkówka pospolita, tymotka łąkowa, pyłek żyta, ambrozja, bylica, babka lancetowata, komosapokrzywa, rzepak.
- Panel oddechowy, drzewa (10 alergenów): olcha, brzoza, leszczyna, dąb, klon jesionolistny, buk, jesion wyniosły, wierzba iwa, topola, sosna.
- Panel oddechowy, zwierzęta (10 alergenów): kot, pies koń, świnka morska, mysz, naskórek szczura, królik, chomik, mix sierści (krowa, owca, koza), mix piór (Papużka falista, kanarek, papuga Ara, Aleksandretta obrożna, Zeberka timorska).
- Panel atopowy (20 alergenów): mleko, kazeina, ? - laktoalbumina, ß - laktoglobulina, surowicza albumina wołowa, białko i żółtko jaja kurzego, ryż, soja, banan, wieprzowina, cielęcina (wołowina), kurczak, mąka - mix, drożdże, roztocza kurzu - mix, pleśnie - mix, drzewa późne (brzoza, dąb), drzewa wczesne (olcha, leszczyna), 6 - traw mix, IgE całkowite.
- Panel pokarmowy, mąka i mięso (10 alergenów): mąka pszenna, mąka żytnia, ryż, dorsz, mąka owsiana, wieprzowina, wołowina, kurczak, gluten, krewetka.
- Panel pokarmowy, nabiał i orzechy (10 alergenów): białko jaja kurzego, żółtko jaja kurzego, mleko, orzech ziemny, orzech laskowy, migdał, kazeina, orzech włoski kakao, glutaminian.
- Panel pokarmowy, owoce (10 alergenów): jabłko, kwiwi, morela, truskawka, banan, brzoskwinia, wiśnia, oliwka, arbuz, mox cytrusów (grejpfrut, cytryna, pomarańcza, mandarynka).
- Panel pokarmowy, warzywa (10 aleregenów): soja, pomidor, marchewka, ziemniak, seler, sezam, pietruszka, papryka, ogórek, kukurydza.
- Panel mleko krowie plus gluten
- Panel pyłki DPA-Dx, 8 alergenów (tymotka łąkowa, brzoza)
- Panel pediatryczny DPA-Dx, 14 alergenów (mleko, jajo kurze, orzeszki ziemne, brzoza)
- Panel białka mleka DPA-Dx (6 alergenów)
- Panel jady owadów DPA-Dx (osa, pszczoła)
Mieszanki alergenów
- IgE sp. GP1 - mieszanka traw wczesnych
- IgE sp. TP9 - mieszanka drzew
- IgE sp. WP3 - mieszanka chwastów
- IgE sp. MP1 - mieszanka pleśni
- IgE sp. FP2 - mieszanka ryby, skorupiaki, owoce morza
- IgE sp. EP7 - mieszanka pierza
- IgE sp. EP1 - mieszanka naskórków
- IgE sp. GP4 - mieszanka traw późnych
- IgE sp. FP5 - mieszanka żywności (dziecięca)
- IgE sp. H2 - mieszanka kurzu domowego (Hollister Sten)
Alergeny- składniki kurzu, roztocza
- IgE sp. D1 - Dermatophagoides pteronyssinus
- IgE sp. D2 - Dermatophagoides farinae ( kurz domowy)
- IgE sp. D70 - Acarus siro
- IgE sp. D71 - Lepidoglyphus destructor
- IgE sp. D72 - Tyrophagus putescientiae
Alergeny- sierści i pierza
- IgE sp. E7 - odchody gołębia
- IgE sp. I6 - karaluch - prusak
- IgE sp. E1 - naskórek i sierść kota
- IgE sp. E2 - naskórek psa
- IgE sp. E3 - łupież konia
- IgE sp. E201 - pióra kanarka
- IgE sp. odchody kanarka
- IgE sp. E70 - pierze (pióra gęsi)
- IgE sp. E78 - pióra papużki falistej
- IgE sp. E86 - pióra kaczki
- IgE sp. E84 - naskórek chomika
- IgE sp. E82 - naskórek królika
- IgE sp. E81 - naskórek owcy
- IgE sp. E6 - naskórek świnki morskiej
- IgE sp. E5 - łupież psa – na czczo
- IgE sp. E98 – naskórek,włos szynszyla
Alergeny- trawy i zboża
- IgE sp. G5 - Życica trwała
- IgE sp. G8 - Wiechlina łąkowa
- IgE sp. G3 - kupkówka pospolita
- IgE sp. G4 - kostrzewa łąkowa
- IgE sp. G6 - tymotka łąkowa
- IgE sp. G12 - żyto (pyłki)
Alegreny-drzewa
- IgE sp. T27 – lipa drobnolistna
- IgE sp. T3 - brzoza
- IgE sp. T4 - leszczyna
- IgE sp. T2 - olcha
- IgE sp. T14 - topola
- IgE sp. T12 - wierzba
Alergeny- chwasty
- IgE sp. W9 - babka lancetowata
- IgE sp. W6 - bylica pospolita
- IgE sp. W10 - komosa biała
Alergeny - pleśnie
- IgE sp. M6 - Alternaria tenuis
- IgE sp. M3 - Aspergillus fumigatus
- IgE sp. M5 - Candida albicans
- IgE sp. M2 - Cladosporium herbarum
- IgE sp. M4 - Mucor racemosus
- IgE sp. M1 - Penicillium notatum
Alergeny- mleczne
- IgE sp. F169 – mleko UHT (gotowane mleko)
- IgE sp. F1 - białko jajka
- IgE sp. F245 - jajko całe
- IgE sp. F75 - żółtko jajka
- IgE sp. F76 - alfa laktoalbumina
- IgE sp. F77 - beta laktoglobulina
- IgE sp. F78 - kazeina
- IgE sp. F2 - mleko krowie
- IgE sp. F81 - ser cheddar
- IgE sp. F106 – hydrolizat serwatki
- IgE sp. F360 – jogurt – na czczo
Alergeny- mączne
- IgE sp. F79 - gluten (gliadyna)
- IgE sp. F11 - gryka
- IgE sp. F6 - jęczmień
- IgE sp. F8 - kukurydza
- IgE sp. F7 - owies
- IgE sp. F4 - pszenica
- IgE sp. F9 - ryż
- IgE sp. F14 - soja
- IgE sp. F5 - żyto
Alergeny- mięsa i ryb
- IgE sp. F101 - albumina surowicy bydlęcej (BSA)
- IgE sp. F88 - baranina
- IgE sp. F284 - indyk
- IgE sp. F83 - kurczak
- IgE sp. F26 - wieprzowina
- IgE sp. F27 - wołowina
- IgE sp. F3 - dorsz
- IgE sp. F40 - tuńczyk
- IgE sp. F205 śledź
- IgE sp. F24 – krewetka-na czczo
Alergeny - warzywa
- IgE sp. F15 - fasola
- IgE sp. F12 - groch
- IgE sp. F31 - marchew
- IgE sp. F244 - ogórek
- IgE sp. F86 - pietruszka
- IgE sp. F25 - pomidor
- IgE sp. F85 - seler
- IgE sp. F35 - ziemniak
- IgE sp. F48 - cebula
Alergeny- owoce
- IgE sp. F92 - banan
- IgE sp. F94 - gruszka
- IgE sp. F49 - jabłko
- IgE sp. F84 - kiwi
- IgE sp. F33 - pomarańcza
- IgE sp. F44 - truskawka
- IgE sp. F237 - morela
- IgE sp. F259 - winogrona
- IgE sp. F156 - malina
- IgE sp. F32 - cytryna
Alergeny- przyprawy, używki, orzechy
- IgE sp. F105 - czekolada
- IgE sp. F93 - kakao
- IgE sp. F221 - kawa
- IgE sp. F403 - drożdże browarnicze
- IgE sp. F89 - musztarda
- IgE sp. F277 - koperek
- IgE sp. F280 - pieprz czarny
- IgE sp. F17 - orzech leszczyny
- IgE sp. F256 - orzech włoski
- IgE sp. F13 - orzech ziemny
- IgE sp. F20 - migdały
- IgE sp. M44 – drożdże piekarskie (Saccharomyces cerevisiae)
Alegreny-owady
- IgE sp. I3 - jad osy
- IgE sp. I1 - jad pszczoły
- IgE sp. I5 - jad szerszenia europejskiego
- IgE sp. I71 - jad komara
- IgE sp. I73 - Chironomus plumosus (Ochotka piórkowa)
- IgE sp. I205 – jad trzmiela
Alergeny -leki, substancje chemiczne
- IgE sp. C58 – sulfamethoxazol
- IgE sp. C91 –metamizol
- IgE sp. K80 –formaldehyd
- IgE sp. C204 - amoxycylina
- IgE sp. C62 – doksycyklina
- IgE sp. C52 – pyrazolon
- IgE sp. C85 – paracetamol
- IgE sp. C211 – erytromycyna
Alergeny -inne
- IgE sp. O1 - bawełna
- IgE sp. K20 - wełna
- IgE sp. K82 - latex
- IgE sp. K74 – jedwab
- IgE sp. P1 - glista ludzka ( konieczny adres+ telefon pacjenta)
Alergeny molekularne
- IgE sp. epitop nBet v 1, brzoza
- IgE sp. epitop rBet v 2, brzoza
- IgE sp. epitop nDer f 1, roztocze
- IgE sp. epitop nDer f 2, roztocze
- IgE sp. epitop nDer p 1, roztocze
- IgE sp. epitop nDer p 2, roztocze
- IgE sp. epitop rMal d 1, jabłko
- IgE sp. epitop rMal d 4, jabłko